Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle debutera i världscupen – Frida Karlsson ställer in efter sjukdom

I helgen skulle Sollefteå-åkaren Frida Karlsson få debutera i världscupen efter en lysande vinter där hon vunnit JVM-guld. Nu tvingas hon ställa in helgens tävlingar på grund av sjukdom, skriver Sportbladet.

Frida Karlsson är näste Sollefteå-åkare som är på väg att sig in i eliten. Redan i helgen, under de sista världscuptävlingarna för säsongen som hålls i Falun, skulle 18-åringen få chansen att visa upp sig i världscupsammanhang, där hon är uttagen som en av de nationella åkarna.

Men så blev det inte. Frida Karlsson tvingas ställa in helgens tävlingar, då hon nu har åkt på sjukdom.

– Det är jättetråkigt. Hon har ont i halsen, vaknade med det i går och kan inte köra, säger Mia Karlsson, Fridas mamma och ordförande i Sollefteå skidor, till Sportbladet.

Uttagningen var ingenting som Frida Karlsson hade med i beräkningarna när hon förra helgen åkte nationella cupen i Örnsköldsvik, och enligt Mia Karlsson hade bättre framförhållning kunnat påverka.

– Det är ingen framförhållning och svårt att planera. Jag sa till Frida att hon kanske inte skulle ha tävlat i helgen om hon vetat om det, samtidigt måste de ju vänta in åkare och se till form. Men Frida får ladda om till SM. Hon har inte haft världscupen som mål ändå den här säsongen, säger Mia Karlsson till Sportbladet.

Efter Frida Karlssons inställda medverkan meddelade skidförbundet under torsdagen, enligt Sportbladet, att förbundet kommer med en uppdaterad trupp med nationella åkare under torsdagen.