Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle ha fest – köpte 1300 liter alkoholdryck

Den 43-årige mannen stoppades i tullen med drygt 1 300 liter alkoholdryck.

– Jag skulle ha två tredjedelar till en 40-årsfest och resten skulle jag ha för privat bruk, sa 43-åringen under dagens rättegång.

Det var i mars 2006 som 43-åringen stoppades av den svenska tullen. När tulltjänstemännen tittade närmare på hans last så hittade man en hel del drycker som mannen köpt i Tyskland.

Man plockade ut 253 liter starksprit, 6,6 liter starkvin, 559 liter vin och 506 liter öl. Totalt hade han betalat 30 000 kronor för det hand inhandlat.

Efter fyra och ett halvt år var det i dag dags för rättegång mot mannen som är åtalad för smuggling.

– Det var jag brorsan, morsan och farsan som skulle ha en fest. Det skulle bli väldigt många gäster och jag hade hört mig för om att hyra en bygdegård. Det mesta av alkoholen skulle gå till festen och resten skulle jag ha för privat bruk, sa mannen i rättegången.

Han berättade också att han blivit stoppad med betydligt mer dryck efter händelsen i mars.

– Ja, jag köpte till en kompis bröllop och då hade jag mycket mer. Då blev jag stoppad i tullen och de vägde bilen. Sedan var det bara att åka vidare, berättade mannen.

Under dagens rättegång stod han också åtalad för grov misshandel och olovlig körning.