Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsglaset åtgärdat – A-hallen öppen igen

Skyddsglaset på sargen i Östersund Arenas A-hall är åtgärdat och träningen kan flyta på som vanligt igen. Men frågetecknet kring hur skadan uppkommit finns kvar.

– Det är fortfarande ett jättefrågetecken. Jag har varit i kontakt med svenska återförsäljaren, som också har bytt skivorna, och de har skickat den skadade akrylen till finska leverantören för materialanalys. Det här har aldrig uppstått förut på deras skivor, så de fattar ingenting vad det kan bero på, säger Stefan Tengblad, driftsansvarig på Östersund Arena.

Det var runt 70–80 procent av akrylskivorna som var skadade och har bytts ut. För säkerhets skull nu med det i ishallar mer vanliga så kallade plexiglaset.

– Akrylen har bättre optiska egenskaper och är lättare att se igenom för publiken bland annat. Men nu har man satt upp plexi tills man vet orsaken varför till varför skadorna uppstått. Tanken är väl att ha akryl sedan igen, säger Stefan Tengblad.

Stoppet för verksamhet i A-hallen blev ungefär en vecka. Men en hel del av den planerade träningen kunde ändå genomföras i den snabbt uppspolade B-hallen i stället.

– Det blev väldigt lite störningar när det gäller träning för både ishockeyn och konståkningen, säger Stefan Tengblad, som nu kan ge klartecken för fullt utnyttjande av A-hallen igen, inklusive allmänhetens åkning, som startar på måndag 31 augusti.

Mer:

Se tidigare artikel om det skadade skyddsglaset här.