Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddskläder en självklarhet

Fria skyddskläder är en självklarhet inom de flesta områden där det krävs specifika skyddskläder.

För våra medlemmar som jobbar inom barnomsorgen ingår det i arbetsuppgifterna att vara ute med barnen alla dagar under året, men tyvärr är det många som måste köpa sina egna skyddskläder för att kunna utföra sitt arbete.

I arbetsmiljölagen står det: Arbetsmiljön skall vara tillfredsställande med hänsyn till arbetets natur och den sociala och tekniska utvecklingen i samhället. Arbetsförhållandena skall anpassas till människors olika förutsättningar i fysiskt och psykiskt avseende.

Att vara ute vintertid kan ge skada om man inte har kläder som klarar kyla. Undrar hur föräldrar skulle reagera om våra medlemmar inte var ute med deras barn?

När man jobbar inom tekniska yrken är skyddskläder en självklarhet, både sommar som vinter, där finns det ingen som måste kämpa för rätten till detta. Kan det bero på att inom dessa områden jobbar det framförallt män?

Jag hoppas nu att arbetsgivarna tar sitt ansvar gällande skyddskläder för våra medlemmar som jobbar inom barnomsorgen.

Anncatrin Ivansen Andersson

ombudsman Kommunal Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel