Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttet fällde Sverige och Sebastian Samuelsson: ”Jag är ganska besviken”

 
Skidskyttevärldscupen i Östersund 2019
Visa alla artiklar

Upp som en sol och ned som en pannkaka.
Det är en bra summering på Sveriges insats i herrstafetten i Östersund.
– Ja, men samtidigt är vi femma med två straffrundor och en massa extraskott (12), säger Sebastian Samuelsson om femteplatsen efter Norge, Frankrike, Italien och Ryssland.

Den svenska insatsen på lördagen var minst sagt blandad. De två första sträckorna var av högsta världsklass.

Torstein Stenersen och Jesper Nelin svarade för strålande åkning och skytte och det sistnämnda dessutom i svåra vindförhållanden.

När Nelin gick ut efter det stående skyttet var han till och med i ledning. Italien, Norge och Frankrike låg mellan 10 och 20 sekunder bakom.

– Torstein och Jesper gjorde det väldigt bra och jag och Martin mindre bra, säger Samuelsson.

Är du arg eller besviken över din insats?

– Jag är ganska besviken, faktiskt. Det var surt att skjuta så där i ligg.

Tog du med dig de känslorna ut i spåret efter det första skyttet?

– Nej, jag krigade på bra. Åkmässigt var det den bästa känslan den här säsongen, så det känns väldigt positivt. Men tyvärr hände det något i ligg som jag inte riktigt vet vad det är.

Samuelssons andra skytte gick desto bättre. "Fullt hus" och sedan en avslutande åkning där han tog in Sverige som femma i årets första stafett.

Totalt sett var det ändå en stafett av blandad kompott – eller hur?

– Ja, men samtidigt är vi femma med två straffrundor och en massa extraskott. Det var länge sedan vi hade ett svenskt herrlag som var så starkt med tanke på det skyttet. Det bådar gott för resten av stafetterna.

Sebastian Samuelsson valde att plocka russinen ur kakan när han skulle summera VC-premiären i Östersund.

– Vi har visat att vi är ett starkt lag. Många har tagit ett kliv framåt. Åkningen känns väldigt bra och skyttet är för det mesta rätt bra.

Samuelssons extraträning på skyttet i sommar har inte riktigt betalat sig än. Han tror dock bara det är en tidsfråga innan ”genombrottet” kommer på skjutvallen.

– Det tror jag absolut. Sedan är det också dagsformen som spelar in, men känslan är att jag är en bättre skytt i år.