Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släckta gatlampor – stundtals ganska roligt

Norrbottensteatern besöker Östersund med en nyskriven pjäs av Camilla Blomkvist. Rent regi- och berättartekniskt följer den en linje som känns igen från bland annat Rasmus Lindberg, som också råkar vara teaterns husdramatiker. Det är många roller och parallella historier som skådespelarna ska gestalta och det blir emellanåt ganska rörigt.

Tematiskt finns flera trådar som gärna fått fördjupas ännu mer i fråga om ensamhet, nedskärning av service och medieskugga. Just mediebilden av Norrland blir tydlig då en karaktär utbrister: - Den enda gången vi syns är vid katastrofer och nödlägen. Att Norrland har problem med maktlystna entreprenörer märks också, då kampen mellan bygdens starke man och de uppgivna lokalpolitikerna resulterar i att befolkningen får lida av släckta gatlampor under många långa år.

Tyvärr når den sanna berättelsen om Övertorneå inte riktigt in och jag blir inte så berörd som jag hoppats på. Jag har kanske också vant mig vid att våra problem inte är lika viktiga som andras?

Betyg: 3

Med: Anna Brixter, Mia Nilsson, David Nordström, Ali-Reza Modjallal

Regi: Anna Azcárate