Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slagen efter skrik på konsert

Osämja på en konsert ledde till att en man dömdes för misshandel.

Nu har hovrätten ändrat tingsrättens dom.

En man och en kvinna hamnade i luven på varandra under en konsert i Östersund för ungefär två år sedan.

Mannen upplevde att kvinnan, som satt bakom honom i salen tillsammans med ett par kollegor, tjoade och skrek högt i hans öra.

Enligt kvinnan slog mannen till henne på låret med knytnäven under konserten, så att hon efteråt fick blåmärken, något som hon kunnat visa upp foton på.

Mannen däremot hävdade att han bara gjort en handrörelse bakåt och uppåt för att skydda sin hörsel när kvinnan böjde sig fram mellan honom och hans hustru och skrek.

Tingsrätten bedömde att en sådan handrörelse visserligen kunnat leda till skador i kvinnans ansikte, men inte på hennes ben.

Östersunds tingsrätt dömde mannen för misshandel och straffet blev villkorlig dom och dagsböter 30 å 120 kronor, samt skadestånd på 5276 kronor till kvinnan.

Men nu har hovrätten ändrat tingsrättens dom och påföljden blir i stället 70 å 160 kronor och skadeståndet endast 276 kronor.