Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avlidna

Hjördis Högström

Annons

Hjördis Högström, född Schönborg, Källåsen, Njurunda, har avlidit i en ålder av 65 år.

Hon var född i Bräcke där familjen var bosatt tills Hjördis hade gått ut småskolan. Hennes pappa arbetade vid järnvägen och fick jobb i Sundsvall vilket innebar att familjen flyttade till Kubikenborg. Efter avslutad grundskola gick Hjördis på Handelsskolan och började sedan jobba på ritkontoret vid Ortvikens pappersbruk.

Hon gifte sig 1964 med Lars Högström och de fick barnen Anna-Lena och Ingemar. Hjördis stannade hemma efter Ingemars födelse och när han började skolan valde Hjördis att plugga på Komvux. År 1978 flyttade makarna från Kubikenborg till Källåsen. Hjördis tänkte bli laboratorieassistent, men fick en tjänst som inköpare vid dåvarande Gränges aluminium och där trivdes hon mycket bra och blev kvar tills hon drabbades av Alzheimers sjukdom för åtta år sedan.

Hennes intressen utöver familjen och arbetet var resor och hon åkte till England flera gånger och läste engelska i Cambridge. Hon var också en duktig bowlare som spelade för en klubb och hon var dessutom intresserad av släktforskning. Makarnas stuga i Galtström var ett mycket viktigt smultronställe.

Hjördis var en stark person som visste vad hon ville. Som inköpare av legeringsmetaller vid Gränges aluminium fick hon slå sig in i en mycket mansdominerad värld, vilket hon gjorde med den äran.

Hon sörjs och saknas av maken Lars, dottern Anna-Lena med sonen Teodor, sonen Ingemar med maka Cecilia och barnen Malin, Sofia, Nils och John, systern Gittan samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons