Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du är ett riktigt blåbär!

/

Har ni hört det uttrycket tidigare? Jag tycker att blåbäret ibland har fått ett oförtjänt dåligt ryckte. Det är ju ett fantastiskt bär. Tänk alla Vasaloppsåkare, de förbrukar ju tusentals liter blåbärssoppa årligen. Blåbärspaj med vaniljsås och mycket mycket mer.

Annons

Det är många som tycker om och många som plockar blåbär, men jag tror att det inte är lika många som verkligen har sett när blåbärsblomman blommar.

Det gör den just nu och är en fantastisk liten skapelse.

Det ser ut att bli gott om blåbär åtminstone i Östersundstrakten, där jag tagit dessa bilder. Men det räcker inte bara med att det är många blommor, de ska pollineras också. En av de flitigaste är nog humlan, men även myran som jag fick med på bild. Många andra insekter behövs också för att vi ska kunna plocka våra mogna och goda blåbär lite längre fram i sommar.

Du som har möjlighet att gå ut i skogen och titta på den här fina blomningen, gör det nu, det är absolut den bästa tiden. För dig som inte har möjlighet till detta hoppas jag att mina bilder på blåbärsblommorna kan bli ett litet ”blickfång”.

Mer läsning

Annons