Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällesjö-Håsjö församling

Annons

bjöd 15 mars in till Lars Kempes avskedspredikan i Håsjö nya kyrka i Västanede. Ett 90-tal åhörare hade hörsammat inbjudan. I sin välkomsthälsning framförde Lars att det var med en känsla av vemod han nu stod inför sin sista söndagsmässa inom församlingen, där han tjänstgjort i nio år.

Kyrkobesökarna överraskades av en väl inövad körentré och uppställning för sång av den 19-taliga kören. Med John Strandin som dirigent och Marie Källström vid pianot framförde kören ”Ave, verum corpus”, musik av Mozart. Efter dagens bön och textläsning var det körens tur att framföra ”Fader i himlen”.

Efter trosbekännelsen, meddelanden och psalm efter predikan var det körens tur igen. Efter nattvard följde postludium. Efter detta tågade man ut sjungande ”Jämtlandssången”. En fin avslutning på Lars sista mässa.

Efter kyrkobesöket bjöds på god och riklig förplägnad i församlingshemmet, varefter prosten Lennart Raswill inledde den skara som ville tacka Lars för de nio år som gått. John Strandin spelade fin musik.

Mer läsning

Annons