Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya prosten vill ha samarbete

/
  • Nya kontraktsprosten Christin Nygren Sundvisson här tillsammans med biskop Tony Guldbrandzén.

Samarbete i olika former är ledstjärnan för den nya prosten Christin Nygren Sundvisson i Berg-Härjedalens kontrakt. Sedan februari har hon haft den nya tjänsten och stakar nu ut sin färdväg.

Annons

mina viktigaste uppgifter ser jag att bevara kyrkorna och få en positiv verksamhet i alla församlingarna. Inte minst i glesbygden står kyrkan inför många utmaningar. Rekryteringen av nya präster är en sådan, säger hon.

har tidigare varit kyrkoherde i Södra Jämtlands kyrkliga samfällighet men får nu alltså även Härjedalen som sitt nya skötebarn.

– Det blir många nya och långa resor, men jag trivs ju här uppe så det ser jag inte som något problem, säger den skånefödda kontraktsprosten som flyttade till Jämtland för 15 år sedan.

blåsa nytt liv i kyrkans verksamhet hoppas hon på ett både fortsatt och utökat samarbete med andra aktörer.

– Jag tror att samarbetet är viktigare i glesbygden än i städerna där var och en mer profilerar sin egen verksamhet. Vi har redan flera bra exempel på samarbete som kan utvecklas vidare. Jag tänker då bland annat på ett projekt om anhörigstöd som vi driver tillsammans med Röda Korset och Bergs kommun. I Hackås har vi också ett fint samarbete med skolan där vi ordnar skidläger.

anser att samarbetet över alla gränser nu blir än viktigare när kommuner har ont om pengar och många har det svårt.

– Då måste vi alla hjälpas åt att skapa en god livsmiljö, säger hon.

Mer läsning

Annons