Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Sigrid Ljungberg

Annons

Sigrid Ljungberg, född Åström, somnade in i hemmet 21 april i kretsen av sina närmaste. Hon blev 68 år.

Sigrid föddes 1940 i Lumsheden, Dalarna, som mellanbarnet i en syskonskara på fem barn. Familjen flyttade till Toftbyn och sedan Gårdvik innan de 1947 bosatte sig i Mom, Kungsgården, Gästrikland. I unga år hjälpte Sigrid till med skötseln av familjens gård. Hennes första arbete var vid kyrkogården. Yrkeskarriären fortsatte inom handeln, bland annat hos Erssons i Sandviken.

Sigrid tyckte mycket om att dansa och att umgås med sina vänner. För att få tillgång till så många danstillställningar som möjligt, blev Sigrid medlem i många olika föreningar. Att de var oppositioner brydde hon sig inte om … bara hon fick vara med där det roliga hände!

Att resa var en viktig del av Sigrids liv. I slutet av 50-talet var Sigrid bland de första som började åka på charterresor, då till Mallorca. Detta blev början på många fina resor med vänner och senare barnen.

1963 sökte sig Sigrid och en väninna till fjällen för säsongsarbete vid Esso semesterhem i Skärkdalen. Där träffade hon sin blivande make Rune och de bosatte sig på släktgården Ustigår’n i Ljungdalen. Sigrid med sitt medryckande sätt fann snabbt många goda vänner i byn.

1966 iordningställde Sigrid tillsammans med sin vän Elise en servering i byns hembygdsgård, Gammelgården. Denna drev hon sommartid i ett 20-tal år innan dottern tog över.

1967 föddes dottern Anna och 1972 kom sonen Magnus, de var alltid en källa till glädje för Sigrid.

Hon har alltid varit intresserad av hantverk och då särskilt att väva. 1976 var hon med och startade Ljungdalens hemslöjd. Efter att ha fått en stroke och blivit sjukpensionär i mitten av 90-talet delade Sigrid sin fritid mellan hemslöjden och att umgås med sina barn och barnbarn. Hon blev ett viktigt nav för hemslöjden och dess verksamhet.

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade Sigrid inom handel- och turismnäringen.

Barnen och de fyra barnbarnen, som hon väntade så länge på, var henne så kära och hon ställde alltid upp för dem och fanns till hands. Sigrid var outtröttlig i sin kärlek och omsorg om de sina. Hon hade sunt bondförnuft, var snar till skratt och att ge vänliga ord, bestämd, envis och full av kärlek.

Sigrid var vår mamma som vi är så otroligt tacksamma över. Hon var en fantastisk kvinna med ett stort hjärta och en varm famn. Sigrid var tacksam för det lilla i vardagen och gav så mycket av sig själv. Hon var en person som alla älskade och tyckte om. Sigrid lämnar ett väldigt stort tomrum efter sig hos alla som kände henne, främst hos hennes barn, barnbarn, barnens far samt övriga nära och kära.

Vi bär med oss en stor tacksamhet över att ha fått känna Sigrid och haft henne nära.

Hon fattas oss!

Mer läsning

Annons