Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

Carl-Axel Engman

Annons

Vår far ägde den underbara egenskapen att se gott i andra människor.

Han var sin hemby Åre trogen i alla år. Carl-Axel var inte rädd för förändringar utan levde med i Åres utveckling och skapade sig under åren en stor vänkrets från hela landet.

Pappa var ordet service personifierad. Otaliga var de som genom åren fick hans hjälp med taxiskjutsar, underbara bakverk, stugboende, bensin, mat och inte minst omtanke. Att dela livet med och omge sig av sina tre döttrar, barnbarnbarnsbarn, käresta, släkt och vänner var en självklarhet.

Vår pappa älskade slalom, han hade en självklar elegans på skidorna ända upp till 80-årsåldern. Inget hang var någonsin för svårt för honom och stoltheten över sina SM-guld och glädjen över alla skidkamrater var stor. Pappa arbetade hårt, han var stark av all träning i unga år och tog alltid i hårt, ibland för hårt.

När han som 61-åring genomgick en hjärtoperation var han klok nog att ändra sin livsföring, stressade mindre och fortsatte att röra på sig. Han levde ett aktivt liv i ytterligare 23 år. Nu blev golf en passion och han fick många roliga år på Åre golfbana.  

Pappa lyckades alltid aktivera sig och glädjas över det som fanns till hands. Ända till slutet. På Hamregården deltog han ivrigt i alla aktiviteter. Förmågan till nyfikenhet och glädje över de upplevelser och de människor som kom i hans väg var nog det som gjorde att vår pappa in i det sista fick uppleva den underbara känslan av att tycka om och känna sig omtyckt. Vår pappa saknas av många med oss. Det värmer.

Mer läsning

Annons