Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Haldo Eriksson

Annons

Haldo Eriksson, Skucku, har avlidit i en ålder av 84 år.

Haldo föddes i Noligården i Västerskucku där han växte upp tillsammans med föräldrarna och två syskon. I tonåren fick han livslånga men efter en jaktolycka. Ena höften förstördes och sedermera fick ett ben amputeras.

Trots handikappet var Haldo en hejare att ta sig fram i skog och mark. Jakt och fiske var stora intressen liksom stugan i Nordbuan och mineraljakten, där han för övrigt fick pris för sina mineralfynd.

Han hade också intresse för mekanik. Efter att ha tillbringat ett par år i Amerika hos en släkting och arbetat på en maskinfabrik återvände han till Skucku där han så småningom övertog föräldragården. Han hade där en verkstad där han var behjälplig med allehanda reparationsarbeten. Han byggde bland annat ett propellerdrivet fordon med skidor som han åkte med på vintertid bland annat för att fiska. Han jobbade även en tid som bandtraktorförare samt på Hovermo bilverkstad. I skogen gjorde Haldo många tunga arbeten både med huggning och hemkörning av virke och ved trots sin invaliditet.

I sällskap med en kamrat gjorde han resor till bland annat Marocko och Sydostasien. Med stor energi och arbetslust skötte han sig själv tills för några år sedan då även det andra benet måste amputeras och han blev helt rullstolsburen. Sedan dess har han bott och vårdats på sjukhemmet i Svenstavik.

Trots sina plågor och de många sjukhusperioderna hörde man aldrig Haldo klaga. En snäll, arbetsam och präktig människa har lämnat oss.

Haldo sörjs och saknas närmast av syskonbarn med familjer samt övrig släkt och många vänner.

Mer läsning

Annons