Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Ruth Forslund

Annons

Ruth Forslund, född Ottosson, Frösön, har avlidit i en ålder av 83 år.

Ruth föddes i Gällö men växte upp i Bye i Marieby. Hon var äldst i en skara på åtta syskon. Tillsammans drev pappa Otto och mamma Hildegard ett jordbruk men pappan var också elektriker och delägare i ett åkeri. Ruth fick tidigt hjälpa till med sysslorna hemma och vården av sina småsyskon.

Efter att ha arbetat några år på gårdar i Marieby och som affärsbiträde gifte sig Ruth med Kjell Forslund, som arbetade på flygflottiljen. Sedan föddes sonen Ola och dottern Ulla-Karin. I Lövsta på Frösön började familjen bygga en villa. I samband med en fjällräddningsoperation 1965 omkom maken Kjell. Han vilar bland flygargravarna på Frösö kyrkogård och där kommer nu också Ruth att få sitt vilorum.

När barnen blivit större utbildade sig Ruth till barnskötare, arbetade sedan på daghem och som personlig assistent till ett barn med funktionshinder.

Ruth var mycket idrottsintresserad. Hon deltog i flera orienteringstävlingar och vann många distriktsmästerskap för Marieby GIF. Ruth var senare med i Skogsflickorna och Frösö IF. Hon var också aktiv i lottakåren. Hon älskade att vara i fjällen och leva friluftsliv. Ruth var en Jamtlandstaus som var ”håttu och innela rar, lättlive, munter och gla”.

Ruth drabbades under senare år av sjukdom och bodde på Bonden på Frösön, där hon fick god vård. Hennes ögon lyste av glädje och kärlek när barnbarnet Clara kom och hälsade på.

Hon sörjs närmast av barn, barnbarn, sambo och syskon med familjer.

Mer läsning

Annons