Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

/

Bertil Eriksson

Annons

Vår älskade far har efter en kortare tids sjukdom avlidit stilla i sitt hem, knappt 74 år gammal.

Vår pappa fanns alltid där för oss med en hjälpande hand och sitt stora öppna varma leende. Han var ett föredöme för oss alla. Ända till slutet höll han modet uppe.

Han växte upp hos sin mor Alida och morbror Allan på Prästbordet i Oviken och sedan hans mor avled i barnsäng 1949 betraktade han Allan, vår faffa, som sin närmaste familj. Redan vid 14 års ålder avslutade vår far sina studier och började arbeta med att köra och ta hand om olika traktorer och maskiner. Han insåg snart affärsmöjligheten i entreprenadverksamhet och i början av 70-talet hade han en entreprenadfirma med flera grävmaskiner och ett antal anställda. I slutet av 70-talet beslutade han sig för att avsluta verksamheten och tog i stället anställning som kyrkvaktmästare i Sunne församling 1979.

1959 träffade han sin blivande fru Iris född Johansson och uppvuxen i Jörns i Gisselåsen, Oviken. Hon har varit hans största stöd i livet och de har ständigt kämpat tillsammans och samarbetat sida vid sida. Efter bröllopet 1965 flyttade de till släktgården Hallgården i Orrviken. Gården hade inte använts av släkten en tid och var därför i stort renoveringsbehov. Han har sedan ägnat mycket kraft och energi på att upprusta och iordningställa denna gård. Familjen utökades också med två söner och två döttrar. Han var ständigt aktiv men aldrig att vi någonsin hörde honom klaga.

Med tiden har familjen utvidgats med svärsöner och svärdotter, åtta barnbarn och ett bonusbarnbarn. Det är en stor familj som han ömt vårdat och välkomnat i sitt nybyggda hus vid Storsjöns strand. Hans lycka här i livet har varit denna stora familj och lyckligtvis fick han in i det sista njuta av detta då hans ena dotter gifte sig tre dagar innan han avled och han till och med då lyckades hålla ett kärleksfullt tal till brudparet.

Vi kommer alltid att minnas vår far som den kärleksfulla far han var, engagerad och med en alltid lika positiv inställning till livet. Saknaden blir stor för oss alla och särskilt för vår mor. Vi vill dock inte fastna i sorgen utan följa i hans spår och se det positiva i livet. Vi älskar vår far och han kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan.

Mer läsning

Annons