Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

Monica Pettersson

Annons

Monica blev endast 57 år gammal innan hon hastigt avled på långfredagen.

Hon växte upp i Hammerdal tillsammans med sin pappa Kjell och sin bror Kjell-Åke.

Monica slutförde sin utbildning på gymnasiet och arbetade under några år innan hon senare i livet studerade vidare som personalvetare på Högskolan i Östersund.

Monica drabbades tidigt i livet av reumatisk värk, något som påverkade hennes arbetsliv. Trots detta försökte hon se det positiva i tillvaron och hon var den som uppmuntrade och stöttade andra.

Under en lång period i livet bodde hon i stugan, sitt paradis, nere vid Edesjön i Hammerdal. På den platsen fann hon ro i tillvaron och där kunde hon ägna sig åt sina främsta intressen som var litteraturstudier med inriktning på beteendevetenskap och släktforskning. Hon lyckades spåra vår släkt ner till 1600-talets början.

Monica var även intresserad av att resa och möta andra kulturer och på dessa resor skapade hon många vänner och kontakter som hon har förvaltat livet ut.

Hennes vänner beskriver Monica som en person med ett stort hjärta och en som alltid välkomnade sina gäster med en öppen dörr. Många var det som under åren kom förbi stugan för en pratstund och en kopp kaffe. Barnen hade en alldeles speciell plats för Monica eftersom hon var mycket barnkär och alltid satte barnen i fokus. Hon hade barnasinnet kvar och lek och upptåg låg alltid nära tillhands.

Monica skapade en stor vänkrets och tillsammans med vännerna fick hon leva ett innehållsrikt liv.

Monica var mycket noga med att hålla kontakten med sina vänner genom brevskrivande, telefonsamtal och sms.

Det är många som tillsammans med familjen saknar Monica och hon kommer att leva i många vänners minne.

Mer läsning

Annons