Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Allan Erling Nordell, Brattsbacka

Allan Nordell, Brattsbacka i Västerbotten, har avlidit 88 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin och barnen Jerker och Janna med respektive familjer.

Annons

Allan växte upp på en liten bondgård tillsammans med fyra syskon och två döva föräldrar i skogarna utanför Brattsbacka. Uppväxten mindes Allan med värme. Redan som barn fick Allan hjälpa sina föräldrar som tolk och vande sig då vid att förhandla med myndigheter, något som senare skulle visa sig vara till stor nytta.

Yrkesbanan inleddes med arbete på den lokala byasågen, följt av olika sysslor, som exempelvis kontrollassistent, runt om i Sverige. Enligt Allan var brukandet av vår jord och att producera mat till befolkningen det finaste en människa kunde ägna sig åt. Under ett arbete vid Umeå lantmannaskola grusades dock planerna på att själv bli bonde när en tjur stångade av lårbenet. Komplikationerna var så allvarliga att Allan tvingades ligga kvar på Umeå lasarett under ett helt år.

Efter diverse utbildningar anställdes Allan senare som ombudsman för RLF, numera LRF, i Östersund. Där var han en mycket uppskattad företrädare och förhandlare för medlemmarna i kontakten med olika myndigheter.

Allan träffade sin livskamrat Kerstin 1966 under en konferens i Stockholm. Då beslutade de gemensamt att bilda familj och trots det skadade benet förverkliga sina drömmar om att bli bönder. Först på en gård i Hanabacken, Oviken för att senare överta släktgården i Brattsbacka, Västerbotten.

Under hela sitt aktiva liv var Allan förtroendevald inom Centerpartiet och lantbruksrörelsen. Han var vital in i det sista och avslutade sitt liv mycket nöjd över alla människor han mött så väl som allt som han upplevt, hunnit åstadkomma och driva igenom. Han var mycket stolt och glad över sitt liv och sin familj.

Allan somnade stilla in natten till den 26 januari 88 år gammal. Hans liv fullbordades precis på det sätt som han hade önskat.

Familjen Nordell

Mer läsning

Annons