Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Anna-Lena Andersson, Enskede

En ängel hel.

Annons

Vår älskade Anna-Lena Andersson, även kallad Elon, lämnade oss den 11 oktober efter att ha kämpat mot sin cancersjukdom i tre års tid. Vår värld är en oerhört stark, klok, varm och vacker människa fattigare.

Anna-Lena föddes 1982 i Östersund. Uppväxten i det gula huset i Böle i Lit rymmer minnen av somrar med otaliga lekar i trädgården, det sprakande ljudet från vedspisen i köket och doften av mammas nylagade köttbullar. Tillsammans med barnen i byn lektes det bollen i burken och spelades pingis på Böle skola. Hästar och ridning var ett annat stort intresse under barndomsåren. På gymnasiet gick hon estetiskt program på Palmcrantzskolan med inriktning på konst och form där hon fick använda och utveckla sin talang för att måla och fotografera.

Anna-Lena var öppen och social och älskade att umgås med vänner och åka på festivaler. Efter några år hemma flyttade Anna-Lena till Stockholm. Hon bodde också en period i Barcelona. Flera av hennes kompisar från Östersund flyttade också successivt ner till huvudstaden och genom åren har detta gäng betytt oerhört mycket för henne och familjen.

Anna-Lena började studera vid Stockholms universitet och institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation (JMK) där hon läste etnologi och journalistik.  Hon arbetade efter avslutade studier bland annat som webansvarig/kommunikatör, senast på Myndigheten för tillgängliga Medier.

Anna-Lena träffade Krister första gången 1998 men de blev ett par först 2009. År 2010 köpte de sin lägenhet i Gamla Enskede och fick då också sin första son Henry.

Anna-Lena var förutom att uttrycka sig i ord och bild, intresserad av kultur och design och var en flitig läsare av kultursidorna i DN (pappersversionen). Anna-Lena har alltid varit intresserad av andra människors berättelser och tog vara på varje tillfälle till samtal. Jag kommer att sakna våra diskussioner och analyser oerhört mycket.

Hon var omtänksam och världens bästa mamma till Henry och Bill. Mirakel-Bill föddes 2016 trots att Anna-Lena i ett tidigt skede i graviditeten återigen drabbades av sjukdom. Hennes förmåga att mitt i allt det svåra ändå se positivt på tillvaron, var beundransvärd. Trots alla behandlingar gick sjukdomen inte att hejda och den 11 oktober lämnar hon oss 35 år gammal.

En viktig pusselbit är borta men minnet är ljust och varmt.

Syster Maria Höög

Mer läsning

Annons