Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Erik Eriksson, Alsen

Erik växte upp i Hökån och Landverk, Alsen, tillsammans med föräldrarna Per och Anna, systrarna Frida, Astrid och Gudrun samt bröderna Olle, Harry och Kurt. Av syskonen är nu endast Harry och Kurt i livet.

Annons

Erik var en vänlig och fridsam person. Han valde att förbli ungkarl. Han var bra på att laga mat och skötte sitt hushåll själv utom i tider av ohälsa. I sitt yrkesverksamma liv sysslade Erik bland annat med virkesmätning.

Erik hade många böcker och läste mycket. Han var filatelist och hade även en fin porslinssamling. Erik såg gärna på tv och följde med i tidens händelser. Sporten var viktig. Ett annat intresse var hembygdsföreningen.

Erik var ordningssam och hela tiden klar i tanken. Han planerade för sin 100-årsdag som närmade sig. Då skulle det bjudas på smörgåstårta på bygdegården, även om han själv var sängliggande. Hemtjänsten och distriktssköterskorna var prio ett på gästlistan. Släkten förstås, även om den har tunnats ut med åren.

"Vänner finns inte så många kvar, när man har levat så länge som jag", menade Erik. Några namn nämnde han i alla fall.

Enligt sin önskan kunde Erik få bo hemma så länge som möjligt tack vare hemtjänsten. Endast de allra sista dagarna tillbringade han på sjukhus.

Erik förblev Alsenbygden trogen och nu får han vila i sin hembygds jord efter ett rikt nästan hundraårigt liv.

Svägerskan Carins syster Märta

Mer läsning

Annons