Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Evert Lindberg, Kalmar

Evert Lindberg föddes 1927 och växte upp i Lunne, Brunflo, som den yngste i en syskonskara på åtta.

Annons

Efter folkskolan följde studier vid högre allmänna läroverket i Östersund som avslutades med studentexamen 1950. Värnpliktstjänstgöringen följdes av en reservofficersanställning. I början av 1950-talet utbildade han sig till lärare i Uppsala.

År 1955 ingick Evert äktenskap med Kerstin Englund. Efter lärartjänster i Stockholm och Karlskoga flyttade familjen till Bräcke, där Evert fick en tjänst på realskolan. Läsåret 1960/61 var han tjänstledig för studier som förde fram till en ämnesläraranställning. År 1969 befordrades han till rektor för grundskolan i Bräcke, en tjänst som han hade fram till våren 1986. Samma år tillträdde Evert en rektorstjänst i Ånge, en tjänst som han uppehöll fram till sin pension 1992.

Evert Lindberg var politiskt aktiv i Folkpartiet och företrädde partiet i många år i kommunfullmäktige i Bräcke. 1962 var han med och bildade Bräcke Lions club. 1983/84 var Evert distriktsguvernör i Lions N-distrikt. Han var också distriktskassör i Lionsdistriktet i sammanlagt 12 år. Efter sin hustrus död 2009 flyttade Evert till Kalmar 2010. Efter en hjärnblödning 2015 flyttade Evert in på ett äldreboende, Masknaggen, på Stensbergshemmet i Kalmar.

Evert var en mycket uppskattad medmänniska. Med sin nyfikenhet på livet, humor och sin positiva livssyn fick han många vänner. Han fanns alltid till hands med sin klokskap och kunskap för sina barn och vänner. Han hade en stor vilja att lära sig nya saker, och vid 82 års ålder köpte han sin första smartphone och en surfplatta. Flytten från Östersund till Kalmar uppskattades mycket av sonen Michaels hela familj. Kontakten med Jämtland, med släkt och vänner, var fortfarande viktig liksom frekventa besök hos dottern Catarina i Uppsala.

Evert Lindberg avled vid 88 års ålder, den 26 november 2016 i Kalmar och sörjs närmast av sonen Michael Lindberg med familj och dottern Catarina Lindberg Rios med familj, men sorgen delas också av släkt och vänner.

Catarina Lindberg Rios och Michael Lindberg

Mer läsning

Annons