Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Folke Larsson, Bräcke

Folke Larsson, Bräcke, föddes den 29 maj 1937 i Raftsjöhöjden, som den äldste av tre barn som makarna Algot och Karin Larsson fick.

Annons

Familjen flyttade i juni 1949 till Stavre, dåvarande Revsunds kommun där barnen gick i Stavre skola.

Efter skolan började Folke att arbeta i skogen som på den tiden var ett mycket tungt arbete. Folke gick till sjöss en tid. Han bosatte sig sedan i Finspång, utanför Norrköping, och fick två barn med sin hustru Lilian.

Familjen flyttade till Stavre 1964 och Folke började på Gällösågen där jag, Sven Gunnar, blev arbetskamrat med honom. Han var allkunnig och körde barkanläggningen och virkesmätningen. Han var också kranförare med vilken man hanterade timmer. Jag var fackligt aktiv och fick ganska snart Folke som kompis i facket, där han blev ordförande och jag sekreterare. Vi blev med i styrelsen för Gällö Sågverk, som på 70-talet hade övertagits av familjen Sven Persson, Östersund. Vi arbetade fackligt tillsammans i många år tills Folke slutade på sågen och började arbeta på mekaniska verkstaden Sajo i Gällö.

Han hade jakt och fiske som stora intressen och jag minns särskilt en resa vi gjorde till världens ände, nämligen Kirkenäs på Nordkalotten och upp till Tanaälven där vi fiskade lax.

Vi var också till Norge och vinterfiskade några år, alltid lika trevligt.

Han bodde på sin föräldragård i Stavre till 2003 då han flyttade till Bräcke. Han var en trogen medlem i Stavres jaktlag och deltog i Stavre byalag med arbete och kunnande.

Folke sörjs närmast av hustrun Monika, dotter och barnbarn, samt bror och syster.

En kär broder och vän är saknad.

Sigurd Larsson, broder och vännen Sven Gunnar Andersson, Gällö

Mer läsning

Annons