Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gösta Olofsson, Östersund

En månad före sin 92-årsdag somnade min pappa Gösta in.

Annons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pappa föddes i Kvarnsjö, Åsarna. Han var son till Edla och Oskar Olofsson. De var sju syskon och pappa var mittenbarnet. När pappa slutat skolan fick han, som många andra i den generationen, börja arbeta i skogen. Han arbetade sedan som timmerman på kraftverksbyggen och på många olika byggarbetsplatser. Utbildade sig som yrkeslärare och jobbade under en kort period på dåvarande Javi i Östersund. Större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade han på Jämtlands läns landsting, byggnadsavdelningen. Ett arbete som medförde många resor runt om i länet.

Eftersom pappa var en riktig dansman så mötte han mamma Britt redan i unga år på dansbanan. De gifte sig 1948 och 1949 kom jag till världen. De första åren tillsammans bodde de på Gällnäskrogen i Åsarna. Pappa lät bygga ett hus till familjen på Olsta i Åsarna dit de flyttade 1954. Pappa och mamma kunde bo kvar i sitt hus till januari 2016. Efter att pappa mist synen i december 2013 och hälsan började svikta fick han och mamma flytta till ett äldreboende i Östersund.

Intresset för att bygga satt i så det blev en sommarstuga i Östansjö, Åsarna. Där fick han hantera såg och hammare och bygga så länge han orkade. Så fort tillfälle gavs åkte både pappa och mamma till stugan. Det var deras paradis på jorden.

Familjen utökades efterhand med två barnbarn, Fredrik och Veronica. Pappa blev sedermera gammelmorfar till fem barnbarnsbarn. Barnen betydde mycket för honom.

Pappa var väldigt social, var medlem i Åsarna Lions i många år. Lusten att dansa satt i länge och det blev många pensionärsdanser som besöktes. Pappa fick ett långt och aktivt liv, och vi kommer att sakna honom och hans humor som ofta fick oss att skratta gott.

Kerstin

Mer läsning

Annons