Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gunn Lindholm, Östersund

Gunn Lindholm, Olles maka, min mamma, vår mormor, farmor, gammelmomma och gammelfarmor har lämnat oss på grund av sjukdom.

Annons

Mamma var inte rädd att dö, men hon ville så gärna leva. Hon var en livsnjutare.

Ett av hennes största intressen var antikviteter. Hon älskade att gå på auktion, och hade hon sett något hon ville ha så köpte hon det. Hon hade en gedigen kunskap om detta och då särskilt om porslin. Det var många som rådfrågade henne. Detta gemensamma intresse gjorde att hon och Olle öppnade en butik med många fina antikviteter.

Att resa var också ett gemensamt intresse som mamma och Olle hade. Det blev många härliga resor till olika länder. Ett härligt semesterminne är mammas 70-årsdag som vi i familjen firade tillsammans i Oman.

Påsken firades ett flertal gånger med kära vänner i Björkvattnet. Skoterturer, fiske och en nubbe till maten hörde till. Snapsvisor och historier var mamma en hejare på, vi skrattade ofta så att vi kiknade.

Under många år var hon också engagerad i damklubben på Odd Fellow . Mammas goda drömmar var stående inslag på deras skyltsöndag.

Hon tyckte om att laga god mat, ta ett glas rött och duka fint, och doften av nybakat bröd var ett stående inslag hos mamma.

Sport och trav gav också mamma en krydda på tillvaron. Hon kunde namnen på många fotbollspelare och såg flera matcher på tv. Och att heja fram de svenska skidåkarna i längd, utförsåkning och skidskytte gjorde hon med glädje. Jag är så glad att hon delade dessa intressen med Olle. Sist men inte minst gillade hon att gå på bingo. Trots svår sjukdom var hon på bingo för bara ett par veckor sedan.

Vi, familjen och vänner kämpade tillsammans med mamma. Hon behövde aldrig känna sig ensam. Hon somnade in lugnt och stilla, omfamnad av Olle och mig. Hon sa ofta till oss, att störst av allt är kärleken, glöm aldrig det.

Sov gott lilla mamma, min/vår stora hjältinna.

Anki

Mer läsning

Annons