Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Joyce Larsson, Brunflo

Vår älskade Joyce Larsson, 76, Brunflo och Våle, avled efter en tids sjukdom den 15 januari 2017, med sonen Börje, sonhustrun Carina och svägerskan Märta vid sin sida.

Annons

Joyce föddes den 6 april 1940 som yngsta barn av fyra till Per och Märta Jonsson, i Hunge, Bräcke.

Joyce växte upp i Hunge tillsammans med mamma Märta och sina syskon Amy, Lennart och Doris. Mamma Märta förestod växeln i Hunge och försörjde tidigt familjen ensam.

Joyce avlade realexamen i Bräcke i mitten av 50-talet. Hon kom senare att arbeta för posten en tid i Stockholm men kärleken till Sören förde henne hem igen till Våle.

Under Joyces yrkesverksamma liv hann hon förutom att sköta gården i Våle, arbeta inom hemtjänsten, handelsboden i Våle samt i skolköket i Våle fram till hennes pension. Joyce arbetsamhet och styrka följde henne genom hela livet.

Joyce träffade sitt livs kärlek Sören 1957 och sju år senare gifte de sig i Stockholm. Ett bröllop som hennes storasyster Amy anordnade då Joyce och Sören själva var bosatta i Våle. 1975 fick de sin efterlängtade son Börje. Joyce och Sören bodde tillsammans på Sörens hemgård i Våle fram till Sörens bortgång 2014. Då gården i Våle krävde stort och tungsamt arbete flyttade Joyce till en lägenhet i Brunflo strax efter Sörens bortgång.

I Brunflo skaffade hon sig snabbt fler och goda vänner, blev aktiv i bostadsrättsföreningen och trivdes väldigt bra. Joyce varma hjärta och omtanke om andra möjliggjorde att hon trots flytten till Brunflo höll kontakten med vänner och bekanta från hemtrakterna.

Joyce blev farmor för första gången 1999 då Linus föddes. Att vara farmor betydde allt för Joyce och hon tog tillvara på all tid hon hade för att vara med sitt barnbarn. Joyce fick sitt andra barnbarn Liam sommaren 2013. En sommar som kantades av både lycka och sorg. Lycka över att få ytterligare ett barnbarn men en hjärtskärande sorg kring ett besked om makens sjukdom.

Joyce älskade att resa, ett nöje som hon delade länge med sin älskade make. Vid hans bortgång kände Joyce en sorg över att hon eventuellt inte skulle få komma iväg på fler resor, men tillsammans med sin son Börje, sonhustrun Carina och bägge barnbarnen Linus och Liam, hann Joyce få resa på två resor till innan hennes bortgång.

En av dessa resor var hennes drömresa. Resan tog familjen till New York, USA, där målet var att få åka till Ellis Iland för att se vart hennes föräldrar klev iland på 30-talet.

Joyce var som person otroligt godhjärtad, generös och gästfri. Hemmet i Våle och Brunflo stod alltid öppet för släkt, vänner och grannar.

Joyce hade en förmåga att alltid skapa skratt och glädje. När hon möttes av motgångar reste hon sig starkare och hennes handlingar var alltid osjälviska.

Joyce kommer alltid finnas i våra hjärtan, oerhört saknad och älskad.

Hon sörjs närmast av sonen Börje, sonhustrun Carina, barnbarnen Linus och Liam samt brodern Lennart med familj, syster Doris med familj och svägerskan Märta med familj.

Joyce får nu äntligen dricka sitt änglamorgonkaffe med sin älskade Sören.

Familjen genom sonhustrun Carina

Mer läsning

Annons