Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Karin Andersson, Hammerdal

Karin Andersson (född Hallin i Fyrås) har avlidit i en ålder av 97 år.

Annons

Som storasyster lärde hon sig tidigt att ta ansvar för sina två yngre bröder. Syskonen var intresserade av idrott som de aktivt deltog i, ivrigt påhejade av sin far Kristoffer. Ett annat gemensamt intresse i familjen var musiken, då främst jazz.

Karin gifte sig vid 18 års ålder med Lars-Olof från Solberg och flyttade då till Fyrbergs gård och tilltalades alltid sedan som Kare i Fyrbergs. De fick tre flickor, Lisa-Marie, Ulla-Britt och Solvig.

Karin var intresserad av alla sysslor som hörde livet till på en bondgård. Hon deltog aktivt i alla aktiviteter som gällde byn, Sönnasjökören, handarbete i Bikupan och byföreningen FUFF.

Karin hade ett stort intresse av människor. Hemmet stod öppet för alla, ett hem där det vara nära till skratt och skämt. Hon var också en färgstark person med egna åsikter om det mesta och deltog livligt i debatter, vare sig det gällde politik, världshändelser, musik eller idrott med mera, alltid uppdaterad på det senaste och hon kunde vara dräpande i sina kommentarer.

Hon hade en positiv syn på livet och var noga med att understryka allas lika värde. Karin såg var och en för den unika person den var. Hon tog sig alltid tid för barnbarn och barnbarnsbarn. Hennes sinne var ungdomligt och de minns hennes pärlande skratt eller som de sa, hon kvittrade.

De sista åren fick Karin en varm och god omvårdnad på Åshamra.

En älskad mamma, svärmor, mormor och mommemom har lämnat oss men med många ljusa minnen bevarade.

Familjen

Mer läsning

Annons