Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Karl-Olof Olsson, Östersund

Vår käre Karl-Olof har lämnat oss.

Annons

Han föddes och växte upp i Österåsen, Häggenås. När föräldrarna flyttade till Mårdsjön stannade Karl-Olof på gården och jobbade i ladugården åt sin morfar. Hans första arbete utanför hemmet var som konduktör och hjälplastare på SJ bussar och därefter på SJ lokstallar. Från 1963 fram till pension jobbade han på Televerket, bland annat med att bygga kraftstationer för telenätet.

Karl-Olof var sportintresserad och spelade fotboll med Häggenås i unga år, engagemanget för klubben höll i sig hela livet med olika insatser. Skidåkning i alla dess former var också ett stort intresse, ingen backe var för brant att åka utför, han beklagade sig vid 81 års ålder att han fegade så mycket i slalombacken. Karl-Olof har lärt barn och senare barnbarn att åka både längd- och slalomskidor.

Tidigt 60-tal träffade han Kerstin, de gifte sig 1965, sedan kom barnen Gunilla (67), Eva-Britt (69) och sist Göran (72). 1966 byggde de sitt hem på Åkervägen i Lugnvik och tog del i nybyggarandan med goda grannar samt var mycket aktiva i Lugnviks gymnastikförening.

1986 flyttade de till hemgården Nilsgård i Österåsen och bedrev jord- och skogsbruk. Karl-Olof gick i pension vid 55 års ålder för att kunna fokusera på den gamla släktgården. En trogen följeslagare under denna tid var hunden Rickie. Barnbarnen var en stor glädje, trots Karl-Olofs oro att han inte skulle förstå de olika dialekterna. Nilsgård blev en viktig samlingsplats där alla kunde samlas och fira olika högtider.

2009 såldes gården och de flyttade till Odensala, Östersund. Där fann de sig väl tillrätta och drog nytta av de bekvämligheter som ett stadsnära boende ger. Idrottsintresset höll i sig med skidåkning och gymbesök. Han följde ÖFK:s framgångar med stor glädje både framför tv:n och på plats på Jämtkraft arena.

Somrarna tillbringades i Nilsgårdsbuan med skogsarbete och snickerier där Karl-Olof trivdes mycket bra.

Under senaste decenniet gjordes många resor till intressanta platser.

Han var inte de stora ordens man men var mycket hjälpsam och omtänksam i praktisk handling.

Karl-Olof sörjs och saknas närmast av hustrun Kerstin, barn, barnbarn, systrar och svåger.

Familjen genom Kerstin och barnen

Mer läsning

Annons