Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Maj Fors Johnsson, Fåker

Så var dagen här. Dagen vi en kortare tid visste skulle komma men ändå någonstans velat blunda för. Efter en tid på sjukhus har hon lämnat oss och livet här nere på jorden. Vår fina och underbara momma Maj.

Annons

En kvinna fylld med glädje, kärlek och positivitet. En förebild för oss och många andra. Hennes kall här i livet har varit att sprida glädje och värme och med hennes positiva inställning till allt även under perioder i livet då det funnits sorg och bekymmer, så har hon förmedlat vad livet handlar om. Familj och kärlek! Och det är en otroligt skön känsla av att aldrig vara ensam. I vår familj är vi aldrig ensamma. Sorg är det man får betala för kärlek! Och kärleken är äkta och momma finns nu ovan, som den vackraste och mest äkta av änglar och ser till oss och guidar oss på vägen. Hon lämnar oss ett stort tomrum men framför allt många minnen fyllda med kärlek, glädje och en massa kunskap.

Vi barnbarn älskade att vara med momma, antingen vi var hemma hos oss eller nere hos henne och Gurra. Tänk de morgnar som man vaknade upp i deras stora säng och kände den ljuvliga doften av nybakade bullar. Och när vi bakade alla kakor och sockerkakor med glasyr så fick vi alltid slicka och smaka på slickepottar och vispar. Vi bar ved till spisen och täljde med egen kniv, även såg och yxa fick användas.

Kan inte minnas en enda gång som hon varit arg. Inte ens när katten släpptes ut genom ytterdörren med guldhalsband på, eller när lampans plafond gick sönder. Hon var ren kärlek och hade ett tålamod som ingen annan. Svordomar användes aldrig men hon sa ibland "järnspikar" och "jädran anacka".

Sommarstugan i Hackås. Där spenderades mycket tid och ofta flera dygn. Vi älskade nätterna då momma alltid tog alla madrasser och lade ut på golvet så vi alla kunde sova tillsammans bland kuddar, täcken och gosedjur. På kvällarna gick vi ut med ficklampor i mörkret och kissade i gräset. Dagtid lektes det på gården och högt upp i vår gran där vi hade fågelbon. Vi packade ofta picknickkorg och filtar och tog på oss flytvästar och promenerade ner till båthuset för att ta båten ut på Näkten för att lägga nät och meta abborre. Alltid fanns ett bra stopp på vägen som innebar bad och lek. Bärplockning hörde till årets tradition och det var mylta som lockade mest efter blåbär.

Tänk när hon var barnvakt och vi var sjuka och hade feber. Då fick vi äta glass i sängen. Minnena lever kvar i oss och många är de ting som finns och kommer fortsätta användas. Vår älskade fina momma Maj, tack för en underbart vacker uppväxt!

Meia, Litte Gymman, Tias, Purten och Klicken

Mer läsning

Annons