Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Marie Söderholm, Gusta

Marie Söderholm (född Jönsson) finns inte med oss längre. Marie sörjs närmast av sin man Björn Söderholm och deras barn Simon, Rasmus och Tilde samt av sin mamma Birgitta Jönsson med sambo Niklas Bergman och av sin bror Mikael Jönsson med familj.

Annons

Marie bodde sina första år i Matfors, växte upp i Nälden och gick gymnasiet i Östersund. Efter det läste hon till friskvårdspedagog på högskolan i Gävle.

Hon började arbeta på Telia/Eniro 118 118 i Östersund redan 1991 och var kvar i många härliga år. Marie var en väldigt fin och omtyckt kollega, utbildare och engagerad deltagare i olika projekt.

Därefter arbetade Marie på företaget Antenn en kort period för att sedan börja på kronofogdemyndigheten år 2011. Marie var en duktig, härlig, uppskattad och omtyckt medarbetare fram till sin bortgång.

Marie träffade sin stora kärlek Björn år 2002 och snart flyttade de ihop i Brunflo och fick sitt första barn Simon år 2004. Rasmus föddes år 2007 och lite senare byggde familjen hus i Gusta, Brunflo. Marie var lika engagerad och intresserad i husbygget som i allt annat som hon gjorde. År 2012 kom deras tredje barn Tilde. Marie och Björn gifte sig i Brunflo kyrka år 2012. Familjen utökades också med hund och katter.

Familjen var det viktigaste i Maries liv. Barnens intressen blev hennes intressen och många blev timmarna med innebandyklubben men även vid rinkarna, budomattor, simskolor, balettskola, hockeyrinkar, slalombackar, golfbanor, skolan, förskolan och mycket annat. Var hon än befann sig, gick det inte att missa hennes glädje, värme, intresse, kunskap, engagemang och bubblande prat. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Marie tyckte mycket om sitt hus, sin trädgård, hundpromenader, träning, scrapbooking, skoteråkning, middagar och festligheter med familjens många vänner och mycket annat. Hon var den som alltid kom ihåg allas bemärkelsedagar och var en underbar vän i alla lägen. Marie var också en omtyckt medlem i Birgittalogen.

Vi är många som har så fina och så varma minnen av Marie. I sin sjukdom var Marie så otroligt stark. Hon kämpade verkligen och såg hela tiden framåt. Hon firade sin 40-årsdag i Frankrike i somras och gjorde allt hon ville och orkade trots sjukdomen.

Ett av de allra vackraste och härligaste leenden i världen har försvunnit. Men vi är många som när som helst inom oss kan återskapa och hämta kraft från de där glittrande glada ögonen och det varma leendet. En vackrare gåva än så är svår att tänka sig. Hon kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Björn, Simon, Rasmus, Tilde, övrig familj och släkt, genom Monica Svalhede

Mer läsning

Annons