Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ruth Olofsson, Myrviken

Vår älskade Ruth har lämnat oss i stor sorg och saknad. Hon blev 87 år.

Annons

Ruth föddes i Österåsen i Oviken, som yngst i en syskonskara av sex. På den lilla gården fanns det både kor och getter, hon fick tidigt lära sig att mjölka, göra ost, kärna smör och andra sysslor som hör en gård till. Det arbetet grundlade hennes förkärlek till fäbodlivet. På fäbodvallen Nybuan var hon butöus i många somrar. Det var som julafton varje vår när det var dags för buföring.

Vintertid jobbade hon på olika turisthotell, bland annat i Rättvik och Bydalen.Hennes stora kärlek till fjällvärlden fanns med hela hennes liv. Det bästa hon visste var att gå upp på Busjöfjället, det var hennes favoritfjäll och leta upp en fjällbäck, göra upp eld koka sitt kaffe i närheten av någon mylhtmyr. Isfiske var en annan stor passion, ingen snöstorm var stor nog för att hindra henne från att åka upp till Rövra och pimpla.

På vårdhemmet Dalsätra jobbade hon som vårdbiträde fram till sin pensionering. Då flyttade hon från sitt hus på hemgården till en lägenhet i Myrviken. Trots att hennes syn försämrades så höll hon sitt hem i ett välputsat skick. Själv var hon alltid piffig och fräsch. Hon hade aldrig någon egen familj, men hennes syskonbarn fyllde hennes tillvaro och tog med henne på olika utflykter och evenemang.

Ruth var väldigt social och hade många nära vänner och goda grannar. Vartefter synen försämrades så blev det allt svårare att klara av vardagen. Hon hade en mycket nära vän som tog henne under sina vingars beskydd och som hjälpte till i vått och torrt. Hon var guld värd för Ruth.

Ruth gruvade sig för den dagen då hon måste flytta in till ett vårdhem, det behövde hon inte tack vare vännen Eva.

Vi saknar dig!

Kusinerna i PerZakris

Mer läsning

Annons