Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Selly Persson, Östersund, 92 år

Selly Persson, Östersund har avlidit i en ålder av 92 år.

Annons

Mamma Selly växte upp i byn Matsdal i Lappland som nummer 12 i en syskonskara av 15 barn. Efter att ha avslutat sin skolgång började Selly sitt yrkesliv som piga och handelsbiträde i Vilhelmina och Umeå. När hon sedan kom till Jämtland började hon arbeta som värdshusbiträde på Hotell Helleberg i Alsen och därefter på Konsum i Kluk.

Mamma gifte sig 1949 med Bertil Persson från Kougsta och tillsammans fick de en son och tre döttrar. Hon förblev hemmafru under barnens uppväxt fram till december 1964 då familjen flyttade till Östersund. Mamma arbetade sedan på Lagercentralen med att packa frukt och som sömmerska på strumpfabriken Vinetta i Östersund.

Vår mamma tyckte om att vara i fritidsstugan i Nordbyn. Hon tillbringade sin lediga tid där tillsammans med vår pappa fram till hans bortgång 2002. Nordbyn förblev en plats där mamma fick dela sin tid med oss barn och barnbarn. Den största gemenskapen för mamma blev även med pappas släkt.

Mamma var också medlem i Västerbottensgillet. Hon besökte sin hemby senast 2004, hon har nog längtat hem många gånger sedan hon bosatte sig i Jämtland. Mamma pratade alltid så varmt om sin hemby Matsdal och dess historia. Under de sista åren i mammas liv blev minnet sämre men fysiskt var hon pigg. Mamma flyttade till ett äldreboende dagen efter att hon fyllt 92 år. Hon bodde där i sex månader fram tills hon avled i sviterna efter en fallolycka. Mamma var som person snäll och försiktig av sig, hon uppskattade lugnet.

Vi saknar vår mor, mormor och farmor.

Christer, Ethel, Evelyn och Yvonne med familjer

Mer läsning

Annons