Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Torgny "Tojje" Haraldsson, Östersund

Torgny Haraldsson avled lugnt och stilla i sitt hem i Lugnvik den 6 januari 2017. Han sörjs närmast av barnen Regina, Rickard och Anna samt barnbarnen Emelie, Miranda, Lukas och Alfred.

Annons

Torgny hade sina rötter i Lidsjöberg men har varit Östersundsbo sedan 13 års ålder.

Han arbetade hela sitt yrkesliv inom Televerket med olika arbetsuppgifter. Från att arbeta ute på fältet till arbetsledare för att under senare delen av arbetslivet arbeta fackligt för SEKO Jämtland/Härjedalen. Under en period var han också politiskt engagerad.

Torgnys engagemang för utveckling av Jämtlands ungdomsidrott har varit stort. Han har bland annat varit tränare för ishockeyföreningarna Brunflo och ÖIK samt huvudtränare för Jämtland-Härjedalens TV-pucklag under många år. Han har också tränat IFK:s flicklag i Lugnvik i fotboll. Han var drivande i att etablera ÖIK som ny klubb efter att Boston lagts ned. I unga år var han själv en framgångsrik målvakt i Boston/Östersund där han erbjöds kontrakt av Djurgårdens IF. Torgnys engagemang har bidragit starkt till Jämtlands/Härjedalens idrottsungdomars framgångar inom ishockeyn.

Han har även varit ordförande i Lidsjöbergs fiskevårdsområde och där utvecklat samt förbättrat fiskbeståndet och ökat turismen till regionen. En levande landsbygd var viktigt för honom. Fiske och jakt har varit ett stort intresse, liksom under senare år även golf.

Torgny gick i avtalspension från Televerket när han var 58 år. Därefter tog han taxikort och började köra taxi vilket passade honom perfekt, som den sociala person han var. I augusti 2007 ådrog han sig allvarliga skador i samband med en bilolycka under taxikörning. Konsekvenserna av detta blev en stor omställning för Torgny – från att vara en aktiv person till att bli rullstolsburen och vara i behov av andras hjälp. Tv:n med idrottsutsändningar och då främst Vinterstudion var till stor glädje för den idrottsintresserade Torgny.

Torgny som var en handlingskraftig, generös och social person efterlämnar en stor saknad hos Regina, Rickard och Anna med familjer samt övrig släkt och många vänner.

Regina, Rickard, Anna

Mer läsning

Annons