Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ulf Paulsson, Täby

Ulf Paulsson, som föddes i Tierp och växte upp i Solna, hade anknytningar till Jämtland och då framför allt till Föllinge och Lövsjön.

Annons

Efter Tekniskt gymnasium och studier vid Chalmers kom Ulf som civilingenjör till Facit Solna 1970. Facit var ett företag som på den tiden sysslade med avancerade datautrustningar. 1971 träffades vi, Ulf en rödhårig kille, ingick då i en grupp som utvecklade bildskärmar. Ulf var en frisk fläkt som gav uttryck för sina åsikter, även mot sin chef, saker som man normalt inte gjorde på den tiden, och framför allt inte som ung och grön. Flera gånger trodde jag att han skulle få sparken.

Livet gick vidare, både Ulf och jag lämnade Facit, Ulf till Philips för att senare gå till Texas Instrument och en internationell karriär som försäljningschef i Europa. Han var då stationerad i London.

Våra vägar möttes åter 40 år senare i Täby, Ulf som representant för bostadsrättsföreningen Annexet jag som en från bostadsrättsföreningen Storstugan. Målet var nu att under lång tid framöver säkerställa energiförsörjningen för våra föreningar. I det arbetet var det tryggt att känna varandra sedan tidigare och veta att det inte fanns några dolda agendor utan att vi arbetade mot samma mål. Själv lämnade jag projektet när det gick från att vara ett tekniskt projekt till att bli ett ekonomiskt projekt med en tekniklösning.

Ulf och jag fortsatte att umgås. Ulf använde mig som bollplank i projektet, så sent som för cirka en månad sedan ville han ha mina synpunkter, trots att sjukdomen då drabbat honom med kraft. Ulf kan känna stolthet över vad han genomfört för att säkerställa energiförsörjningen i våra bostadsrättsföreningar.

Som mor- och farföräldrar finns det många frågor som är gemensamma. Dessa dryftade vi på våra promenader med stort utbyte för oss båda.

Jag saknar Ulf mycket. Hans analytiska förmåga i kombination med hans busighet att provocera frågeställningar, snabbt tycka till och tala klartext är egenskaper som fler av oss borde ha. Han har varit en stor tillgång för bostadsrättsföreningarna här i Täby, hans kunskap hade även behövts framöver.

Mina tankar går nu till hans fru Birgitta, barn och barnbarn som har förlorat en omtänksam make och far, som värnade om familjen, alltid med ett gott hjärta.

Rolf E A Pejnefors

Mer läsning

Annons