Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ulf Paulsson, Täby

Civilingenjör Ulf Paulsson har gått bort i en ålder av 72 år. Han lämnar efter sig sin hustru Birgitta, sonen Jonas, döttrarna Cecilia och Katarina och åtta barnbarn.

Annons

Ulf föddes 1944 och levde under sina första år i Tierp där fadern var lärare. Ulf var näst yngst i en skara av fyra bröder. Familjen flyttade till Solna 1949 där Ulf spenderade resten av sin uppväxt, först i Råsunda och senare i Huvudsta. Efter studentexamen på tekniskt gymnasium i Kristineberg fullföljde Ulf sina studier på Chalmers tekniska högskola, elektroniklinjen där han tog sin civilingenjörsexamen.

I inledningen av karriären arbetade Ulf på Facit, Philips och Texas instruments med elektronikkomponentdesign för att kvar på Texas instruments sedan övergå till datorteknik och med ökad inriktning mot marknadsföring och försäljning. Fortsättningen av karriären förlöpte inom IT där Ulf innehade olika ibland internationella ledarskapsroller inom områden som programvara beslutsstöd i företag som Seer technologies, Computer associates, Pansofic och SAS Institute, oftast med orientering mot marknadsföring och försäljning.

Ulf hade en oerhörd inre drivkraft och viljestyrka och ställde stora krav på sig själv och sina medarbetare, men alltid med ett stort mått av inte bara medkänsla utan också med humor och alltid med glimten i ögat. Hans starka och utåtriktade personlighet med mycket spontanitet lämnade ingen som kom i kontakt med honom oberörd. Hos Ulf fanns också en rastlöshet och otålighet och det tillsammans med ett outtröttligt driv gjorde att Ulf som regel uppnådde det han föresatt sig. Han hade en förmåga att gå all in i vad han än företog sig såväl i sitt arbete som i fritidsprojekt, vare sig det var att tillverka hemmagjorda knivar eller att skapa ett sommarparadis för familjen.

Vid sin sida hade Ulf ända sedan tonåren sitt livs kärlek, livskamraten Birgitta och de fick tillsammans sina tre barn. Ulfs intensiva arbetsliv innehöll mycket arbete och mycket resande borta från familjen, men han har alltid haft sin familj nära och ägnat mycket av sin tid efter pension på sina barn och sina åtta barnbarn.

Ulf, eller Uffe som vi alla kallade honom, kommer vi att minnas som en person med stor personlighet med ett stort hjärta. Han har varit en mentor för många av oss och vi är tacksamma för att ha haft honom som vår vän.

Vännerna Claes Löhr och Gunnar Strömberg

Mer läsning

Annons