Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släkten är värst, Jämtland

Jämtlands damer föll hemma mot BG Luleå – som leddes av tre jämtar.

– Vi gör en bättre prestation än förra matchen, säger Jämtlands tränare Dennis Cooper.

Jämtlandsfostrade trion Elsa Paulsson Glantz, Moa Lundqvist och Olivia Lindgren går sista året på Luleås basketgymnasium – som gästade Sporthallen i Jämtlands andra match för säsongen.

Alla tre var stark bidragande till bortalagets seger mot Jämtland med klara 74–57.

Olivia Lindgren styrde spelet medan Elsa Paulsson Glantz och Moa Lundqvist ofta var i en klass för sig under korgarna, vilket gav Luleålaget övertaget. Lundqvist tog exempelvis mer än dubbelt så många offensiva returer (11) än hela Jämtland gjorde sammanlagt i matchen (5).

Ett Jämtland som hade det svårt i poängsamlandet hamnade i underläge 27–42 i halvtid.

– I första halvlek var det returerna och att de tog sig till straffkastlinjen. Vi sköt lika många skott egentligen, förutom straffkasten – som de ju satte, menar Dennis Cooper och fortsätter:

– Det handlar om intensitet och aggressivitet och att ta returer och att gå hårt mot korgen så att man blir foulad.

Till den tredje perioden kom Jämtland ut med ett aggressivare presspel som försvårade för Luleå som bara mäktade med 11 poäng mot Jämtlands 15.

– Sen lyckades de lösa den (pressen) när Elsa (Paulsson Glantz) kom in starkt i mitten och möter den. Men vi försökte ändå behålla den aggressiva pressen i någon form, och det blev inte så många poäng bakom den ändå, säger Dennis Cooper om period tre.

Förlusten innebär att Jämtland är poänglöst efter två matcher.

– Jag tycker vi gör en bättre prestation än förra matchen. Vi behöver ha 40 minuter av koncentration och intensitet. I dag har vi det stundtals.

– De (BG Luleå) kommer att vara ett topplag, så det var ett bra test. Hade vi spelat så här förra helgen hade det räckt till seger, menar Dennis Cooper, som åtminstone kunde glädja säg åt de tre jämtlandstjejer som fick fira två poäng.

– Av 22 klädda spelare i dag var vi då 14 jämtlänningar, så det är väl härligt.