Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släkten var värst – Frida Sjöberg visade vägen för Hammarby mot ÖDFF

Frida Sjöberg har förgyllt länsfotbollen i många år med sitt målskytte.
Men söndagens mål var inte lika uppskattat. Frida spelar nämligen numera för Hammarby och hennes 1–0 mål mot sin gamla klubb ÖDFF ledde till slut till seger för "Bajen" med 2–1 (2–0).

Frida Sjöberg flyttade från Östersund inför den här säsongen, och spelar alltså numera med serietvåan i Elitettan.

För ÖDFF var det en viktig match på Hammarby IP. Seger hade inneburit att man bara varit fem poäng från uppflytningsplats i tabellen.

Nu blev det i stället förlust – och då är det närmare att räkna poäng bakåt. ÖDFF är nu bara fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Frida Sjöbergs ledningsmål för Hammarby kom efter 28 minuter.

Sedan spädde Hammarby på till 2–0, bara tre minuter före pausvilan. Målskytt: Filippa Angeldal.

ÖDFF fick nytt hopp när det återstod en kvart av matchen. Det var Samantha Monahan som sköt en frispark direkt i mål, och jämtarna hade målmässigt häng igen.

Men närmare än så kom man aldrig.

Det här var sista omgången av vårsäsongen i Elitettan. För ÖDFF blir det nu matchuppehåll till 6 augusti då man möter jumbolaget QBIK på bortaplan.

Tills dess är lagets nya amerikanska spelare, Erin Yenney från Louisville, på plats i Östersund.

Två spelare försvinner också från truppen. Det är Eyrun Gudmundsdottir och Matilda Grönlund-Falk som försvinner på grund av studier, till Tibro respektive Uppsala.

Elitettan

Hammarby–Östersunds DFF 2–1 (2–0)

1–0 (28) Frida Sjöberg, 2–0 (42) Filippa Angeldal, 2–1 (77) Samantha Monahan.

Domare: Annika Andric.

Publik: 303.

ÖDFF:s lag: Emelie Almesjö – Terese Kristoffersson, Eyrun Gudmundsdottir (ut 60), Malin Winberg, Adrienne Jordan – Sam Monahan, Anna Jonsson, Rebecca Rullander (ut 45), Emma Danielsson (ut 60) – Portia Boakye, Sarah Storck.

Ersättare: Julia Elvbo (45), Elin Kristiansson (60), Jessica Nagel (60), Hanna Bäckman, Matilda Johansson.