Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slakteritomten en miljöskandal

Gamla slakteriet i Östersund och dess omgivande tomtmark, har med åren förvandlats till ett enda skrotupplag. Av miljöskäl måste området snarast saneras.

Annons

Det är märkligt att kommunledningen i miljöstaden Östersund inte haft förmåga och intresse av att uppmärksamma förhållandet inom detta område. Inte ens de tjänstemän inom kommunen som beviljat uppförande av en matservering ”mitt i skiten”, har uppmärksammat vilken bråte av skräp som ligger utefter staketet bakom matkiosken.

Runt hela staketet ligger bråte i form av skrot, i form av bil och båtvrak, cementblandare och gammalt byggnadsmaterial med mera. Ingenting av detta hör hemma här intill Östersunds fina friluftsområde och dess skidstadion. Dessutom är detta alldeles intill en av Östersunds stora utfartsvägar.

Vad ska all publik, och alla besökande till vår skidstadion, tänka och tycka om Östersunds förmåga att sköta stadens yttre miljö? Alla passerar ju förbi det gamla slakteriet. Om några veckor börjar skidskyttets världscuptävlingar inne på stadion. Se till att det blir städat så att all tillresande och tillgående publik slipper se skrothögarna.

För övrigt är slakteribyggnaden och dess tillhörande tomt en skamfläck för hela friluftsområdet. ”Slakta” därför slakteriet. Riv det och se till att marken tillförs skidstadionområdet. Bygg upp ett centrum för media värt namnet.

Ta bort vedgård, växthusen och övriga onödiga byggnader inom detta område. Bygg den nya idrottsarenan på platsen, där är det gott om utrymme inom närområde för skolungdom och andra idrottsutövare.

De ovan nämnda saneringsarbetena medger även utrymme för en framtida utveckling av skidstadionområdet. Därför är rivning av det gamla slakteriet en nödvändighet. Ju förr det sker desto bättre, om inte annat av rena miljöskäl.


Bengt Brügge, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel