Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släktträff: Föreningen Gunnarsläkten träffades i Åre

Det ursprungliga paret Pehr Jonsson från Ås och Anna Gunnarsdotter från Nordannälden bosatte sig i Smedsåsen i Näskotts socken 1786. Därför ansågs släkten komma från Näskott.

En första släktbok utkom 1960 skriven av Alexander Stafwerfeldt, som var ingift i släkten. När boken uppdaterades åren 1995-2002 hade släkten vuxit sig så stor att styrelsen beslutade att göra en bok för varje släktgren. En gren, Jongrenen, skrevs av Louise Dückhov och de övriga grenarna Gunnar, Lars, Dordi, Brita och Per Persson-Kaxe av Gunnar Gunnarsson. Uppgifterna finns också i en databas under uppdatering och att göra detta tillgängligt digitalt för medlemmarna är en prioriterad fråga som styrelsen nu arbetar med.

Sedan föreningen bildades har släktmöten hållits vartannat år på olika orter. År 2016 togs dock beslut om att träffas vart tredje år. Därför hade föreningen sitt årsmöte i Åre-Duved den 28 juli.

Trettiofyra personer, varav två små barn, deltog. Träffen inleddes i Åre gamla kyrka med underhållning av trubaduren Mikael Eklöv från Hållandsgården. Därefter blev det kaffe på Café Gården i Ullån. Nästa programpunkt var en tur med kabinbanan upp på Åreskutan och därefter var det dags för middag och möte på Millestgården Eco Lodge i Duved.

Mötet valde en ny styrelse bestående av Christina Edström, Nils Olof Hedman, Maria Gunnsjö, Elisabet Rydell Janson och Bengt Hannersjö. Till suppleanter valdes Eivor Wiklund och Göran Gunnarsson.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel