Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slalomsuccé för tvåan Hansdotter

Det blev Frida Hansdotters dag i världscupslalomen i tyska Ofterschwang. 23-åringen svarade för lördagens skräll med sin andraplats.

– Jag är otroligt glad, det var skönt att veta att två bra åk räcker väldigt långt, säger Hansdotter till TT.

Inför lördagen hade Frida Hansdotter som bäst två sjätteplatser i världscupsammanhang – och hade haft som vana att strula till det när hon kunnat vara med och slåss om framskjutna placeringar.

I lördagens tävling var Hansdotter, som låg femma inför andra åket, säkerheten själv. Hon kastade sig ut i branten i det andra åket, körde offensivt utan några större missar och var i ledning med fyra åkare kvar.

däremot Anja Pärson.

Pärson, fyra i det första åket och på väg mot en efterlängtad framgång i grenen där hon slog igenom för över tio år sedan, körde ur.

Likadant gjorde Lindsey Vonn och Kathrin Zettel, etta och tvåa i det första åket.

– Jättesynd för Anja, det hade ju lika gärna ha kunnat bli en pallplats för henne, säger landslagsledaren Hans Ottosson till TT.

– Hon hade behövt en framgång nu, men det var ändå bra för henne att få visa att hon kan vara med. Nu får vi hoppas på en värdig världscupavslutning i Åre.

En som inte svarade för några misstag var fransyskan Sandrine Aubert. Hon var trea i det första åket, gjorde ett bra andraåk och vann med 43 hundradelar före Hansdotter.

framgång kom inte som någon överraskning för landslagsledningen.

– Hon hade lika gärna kunnat ta medalj på VM, hon har ju varit nära länge nu så för mig var det här ganska väntat, säger Ottosson.

Själv har Hansdotter haft känslan att något har varit på gång.

– Jag har känt att jag har bra fart i mig och det har varit jättekul att åka, men det har varit mycket misstag i vinter.

– Det var härligt att äntligen få till två riktigt bra åk.

– Det var väldigt viktigt. Det ska bli kul i Åre, familj och vänner kommer dit och tittar och det lär bli otroligt skön stämning. Och en sån här framgång gör att jag blir sugen på att uppleva det igen.

Maria Pietilä Holmner blev sjua och Therese Borssén tolva.

– Tre åkare inom topp-12. Som lag får vi vara jätte- nöjda, avslutar Ottosson. (TT)