Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slapp pressen – då vann ÖIK

Ett tappert krigande ÖIK lyckades precis som Brunflo med att besegra serieledaren Piteå. Kamp, snabba omställningar och ett storartat målvaktsspel blev segerreceptet.

Annons

Efter lördagens 3–1 förlust mot SK Lejon, var det ett inspirerat ÖIK under söndagen.

Piteå visade dock inledningsvis varför man är serieledare, ett snabbt och smart passningsspel gjorde att Johan Berge i hemmaburen direkt sattes på prov. Men som tur var för ÖIK hade Berge vaknat på rätt sida.

Hans räddning efter dryga sex minuter var svettig, och många fler skulle komma.

ÖIK hade svårt att få pucken ur egen zon och när Piteå fick sitt första powerplay trodde nog många att gästerna skulle få anledning att jubla.

Men ÖIK visade hjärta och kämpaglöd och bjöd på ett boxplay som i stort sett var formidabelt matchen igenom.

När 12:25 av första perioden hade gått bjöd ÖIK på ett skolexempel på hur omställningshockey ska spelas.

Erik Näslund hittade Per Tagesson som med snabba skär gled in från vänster innan han hittade Kristoffer Rödin som satte pucken i mål med en backhand.

Och sen var det dags för några ungdomar födda 1996 att kliva in i bilden.

Först ut var Christoffer Arvidsson som rakade in en retur efter skott från Marcus Guslin.

Piteå stack emellan med 2–1 efter spel 5 mot 3, men vad gjorde det när nästa yngling, Anders Waplan, satte 3–1.

Trots stor dominans i tredje perioden och hela 21–4 i skott för Piteå lyckades ÖIK hålla ifrån och kunde inkassera en svettig men ack så skön tre poängare.

Tränaren Markus Åkerblom:

– Det kändes otroligt skönt att få visa att vi kan, när resultaten har gått emot oss blir det lätt som spelare och ledare att man börjar tvivla, men idag får vi känna att vi är duktiga.

– Piteå passade oss bra då vi inte hade all press på oss och vi fick en spela omställningshockey som fungerade riktigt bra.

Förutom Johan Berges storspel utmärkte sig ännu en gång ÖIK:s unga garde, något Åkerblom poängterar.

– Pontus Själin, Anders Waplan och Christoffer Arvidsson gör återigen en fantastisk insats och bidrar med energi, spelar klokt och är orädda i sina beslut, riktigt bra helt enkelt.

Östersunds IK–Piteå 3–1 (2–0,1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (12.04) Kristoffer Rödin (Per Tagesson/Erik Näslund), 2–0 (17.40) Christoffer Arvidsson, (Marcus Guslin/Anders Waplan.

Andra perioden: 2–1 (4:55) Anders Öhlund (August Tornberg/Magnus Isaksson), 3–1 (11.32) Anders Waplan, (Marcus Guslin/Joel Asp).

Skott 21–42

Publik: 327