Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slickare musik i vårsatsning

Alla som gillar Chicago, Earth Wind & Fire, Steely Dan samt Toto kan se fram mot en högtidsstund på Gamla teatern på torsdag kväll kommande vecka.

Då når nämligen Estrad Norrs vårsatsning på ”Slick Music” staden under en pågående kort men intensiv länsturné.

Den slicka musiken är en blandning av pop, soul, rock och jazz som somliga finner oerhört tråkig och förutsägbar, medan andra hänförs av musikernas skicklighet och de fantasirika arrangemangen.

Landets samtliga rockskribenter älskar att hata särskilt Toto, men många har ändå gruppens skivor undangömda i LP-backarna.

Steely Dan med Michael McDonald är den souligaste utposten i genren och nu har ett gäng länsmusiker plockats samman för att göra en turné med musik de sannolikt gillar ganska väl.

Turnén landar i huvudsak ett antal skolor – tisdag Gällö och Bräcke, onsdag Funäsdalen och Hede och torsdag lunch Hammarstrand.

Efter den offentliga spelningen i Östersund torsdag kväll avslutas slickeriet på fredagen i Änge.

Deltagande musiker är Tomas Nyqvist trummor, Lars Ericsson bas, Patrik Berggren gitarr, Jonathan Fritzén keyboard, Roger Rådström keyboard, Gustav Hylén trumpet, Jens Comén sax och Michael Klemmé sång.