Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slipper fängelse trots misshandel och hot

Den 34-årige mannen, hans sambo och deras barn bor på ett utredningshem efter att mannen i fjol misshandlat och hotat kvinnan. Nu döms han för två nya brott.

Annons

I hemmet och inför personalen på hemmet hotade mannen att slå in skallen på kvinnan. Detta ska alltså ses mot att han 2013 dömdes för två misshandelsfall och åtta olaga hot där kvinnan var målsägande.

Under våren har paret därför bott på ett utredningshem.

Mannen döms också för en misshandel. Han deltog vid en fest där det också fanns ett band som spelade. Till bandet hade ett boende ordnats och när de efter festen skulle ta in på boendet följde 34-åringen oombedd med dit.

Men bandet ville inte ha in honom och tumult uppstod när de skulle avvisa honom. Under tumultet hamnade 34-åringen och en i bandet på marken. 34-åringen reste sig först och innan musikerna hann komma upp sparkade 34-åringen honom i ansiktet.

Domstolen betecknar detta som en allvarlig misshandel – men inte en grov sådan.

Mannen döms för olaga hot och misshandel. Till kvinnan ska han betala 5 000 i skadestånd och till musikern 11 400 kronor.

Den skyddstillsyn som 34-åringen redan befann sig under ska fortsätta. Han säger sig behöva hjälp med att komma till rätta med både sitt humör och sitt alkoholintag. Den senaste tiden har han också visat klara framsteg vilket nu bidrar till att han inte sätts i fängelse.

Skyddstillsynen kompletteras med 140 timmars samhällstjänst.