Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sliten Jonsson tappade mot Wilhelm

En femteplats var rena segern för Kati Wilhelm.
I alla fall när Helena Jonsson samtidigt inte kom bättre än tolva i masstartstävlingen i Trondheim.

De resultaten gör att det är fördel Tyskland och Wilhelm i kampen om den totala världscupsegern.

Söndagens tävling i Norge förde över favoritskapet ytterligare ett par snäpp till Kati Wilhelm. Varken hon eller Helena Jonsson kunde utmana norskan Tora Berger om segern men i kampen mellan de båda var Wilhelm den bästa, precis som i lördagens tävling.

den fjärde och sista skjutningen efter var sin miss var det en fråga om vems nerver som skulle hålla. Det blev Wilhelms när hon sköt fullt samtidigt som Jonsson drog på sig ytterligare en miss och hamnade efter tyskan som i mål var 15,2 sekunder efter Berger. Norskan tog karriärens fjärde världscupsseger men den första i masstart, dessutom bara ett par dagar efter att hon fyllde 29.

Söndagens resultat betyder att Wilhelm fick 40 världscuppoäng medan Jonsson fick nöja sig med 29 poäng. I den totala världscupen har svenskan nu 894 poäng medan Wilhelm har 872 poäng men efter säsongen får de tre sämsta resultaten räknas bort. I nuläget har då tyskan 871 poäng medan Jonsson har samlat ihop 851 poäng.

– I dag är jag nästan glad bara över att ta mig i mål. Jag slet fruktansvärt i spåret och har haft bättre dagar. Jag tror att jag har kört 30 tävlingar den här säsongen, sade Jonsson till Radiosporten.

kommer nästa vecka i ryska Chanty Mansijsk med tre tävlingar för damerna med start med sprinttävlingen över 7,5 km.

– Det är många dagar kvar till nästa race. Jag tror inte vi tävlar förrän på fredag så jag har några dagar att återhämta mig.

Samtidigt på herrsidan tog Ole Einar Björndalen sin 89:e världscupsseger och den andra på två dagar. Inför ögonen på Norges kung Harald var hans motsvarighet i skidskyttespåren överlägsen när han vann, närmast före österrikaren Simon Eder som var hela 39 sekunder efter mål.

– Det var min bästa dag på skyttevallen på hela säsongen, sade Björndalen till NTB.

Bergman blev bäste svensk med en sjundeplats, 1.13,4 efter Björndalen. Ferry kom in på en 14:e plats, 2.13,5 efter segraren. I den totala världscupställningen har Björndalen 924 poäng medan Tomasz Sikora, Polen, har samlat ihop 853 poäng. (TT)