Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slöa telefoner när nya modeller släpps?

En ekonomistudent på Harvard har undersökt misstankar om att Apple ser till att Iphone blir långsammare när nya modeller släpps.

Annons

Det ska länge funnits konspirationsteorier på nätet om att Apple med avsikt ser till att de äldre versionerna av Iphone blir långsammare i samband med att företaget släpper nya modeller av telefonen, skriver DN:se.

En ekonomistudent på Harvard i USA vid namn Laura Trucco ville undersöka om det fanns någon substans i detta. Hon tog därför och gjorde sökningar på orden "Iphone slow" vid olika tillfällen under ett år.

Det hon upptäckte var att sökningarna på just dessa ord blev mer frekvent sökta i korrelation med tidpunkter då Apple just släppte nya modeller.

Dock understryker studentens lärare Sendhill Mullainathan att det i och med fynden inte är styrkt att telefonerna faktiskt blir långsammare, utan snarare att användarna upplever att de blir det.

Läs mer på DN:se