Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog flickvän upprepade gånger i ansiktet

En 28-årig man döms vid Östersunds tingsrätt för att ha misshandlat sin flickvän med upprepade knytnävsslag.

Annons

Paret bodde tillsammans på en ort i länet. Förra året började de bråka efter en diskussion om flickvännens Facebook-användande. När hon låste in sig i sovrummet brann det till för 28-åringen som hotade med att sparka sönder dörren. Vilket han också försökte med efter en stund.

Men då öppnade kvinnan dörren och släppte in mannen. 28-åringen började hälla ut sprit i sängen och fick då en örfil av flickvännen. 28-åringen blev ursinnig. Han tryckte ner kvinnan på golvet och matade knytnävsslag mot ansiktet. Kvinnan blev rejält blåslagen men kände skuld över örfilen hon utdelat och anmälde inte själv sin pojkvän för misshandeln.

Däremot kastade hon ut honom från lägenheten och gjorde slut efter några veckor. 28-åringen nekar till misshandeln. Han menar att hon måste ha hittat på allt. "Hon vill hela tiden ha uppmärksamhet."

Men det är inget som tingsrätten köper. 28-åringen döms för misshandel och skadegörelse. Dessutom döms han för flera andra händelser, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och narkotikabrott.

Mannen ska avtjäna tre månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd på 7 000 kronor till sin före detta flickvän, samt 2 744 kronor plus ränta till fastighetsbolaget som han sparkade sönder dörren för.