Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog i huvudet – nekades ambulans

En dag för ett antal veckor sedan befann sig två ungdomar gående på Kyrkgatan i Östersund då följande scenario utspelade sig framför dem.

En dag för ett antal veckor sedan befann sig två ungdomar gående på Kyrkgatan i Östersund då följande scenario utspelade sig framför dem.

En ung kvinna halkade på en isfläck, gjorde en saltomortal i luften och slog i gatan med skallen först och landade olyckligt på ett järnlock.

Ungdomarna sprang fram till kvinnan som satt på gatan och blödde kraftigt från huvudet, varvid det då beslutades att kalla på en ambulans. Ungdomarna ringde 112, förklarade situationen och fick till svar att var kvinnan vid medvetande kunde hon säker ta sig till sjukhuset själv utan ambulans!

Ungdomarna tog då kvinnan i sin bil och hjälpte henne till akuten. Till saken hör att hon kom till Sverige för fem månader sedan, från Eritrea! Hon kunde inte ett ord svenska men kunde göra sig förstådd på behjälplig engelska. Hennes läge där på gatan var sannerligen inte avundsvärt!

Jag ställer mig frågan, ska man som skadad verkligen nekas ambulanstransport om man behöver i Sverige?

Heder åt ungdomarna för deras insats!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel