Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slopa inte simundervisningen för de minsta!

Barn och utbildningsnämnden i Krokoms kommun, vi som är föräldrar till barn i klass F–2 i Ås skola är besvikna över planerna på att simundervisningen ska upphöra för barnen i dessa klasser.

Vi anser att det ska finnas möjlighet för barnen att gå till simhallen under skoltid även innan klass 3. Att kunna simma är en kunskap som barn ju har nytta av även innan klass 3 och är den bästa förutsättningen för att minska risken för drunkning.
För många barn så är detta kunskap som man kan få ta del av utanför skolan men alla barn har inte samma möjligheter att få denna kunskap hemifrån, av olika anledningar. Så förutom att det är en säkerhetsfråga så blir det även rättvisefråga. Dessutom kan något som är en självklarhet för många barn, att vara simkunnig, bli ett utanförskap för de barn som inte får simundervisning på fritiden och i förlängningen löper de barnen också större risk att drunkna, såklart.
Vi tycker att argumenten för att dra in denna verksamhet för de minsta skolbarnen är svåra att förstå, det måste kunna finnas en politisk vilja i Krokoms kommun för att prioritera barn och skola högre.
Det är många medvetna föräldrar i Ås och i andra delar av kommunen som bor här och aktivt flyttat hit med hänsyn till hur attraktivt det är för just barnfamiljer. De styrande politikernas ovilja till att prioritera våra barn kommer inte gå obemärkt förbi.

Föräldrar i Ås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel