Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slovaker ska dra upp farten på Svegs hockey

Två slovakiska hockeyspelare, med meriter bland annat från USA och Järpen, har anslutit till Svegs hockeytrupp inför säsongen i division 3.
– Vi hoppas att det ska ge lite mer fart kring hockeyn i Sveg, säger tränaren Jörgen Paalanen.

Annons

Första träningen för Nikolas Sturmankin, 28, och Martin Bauer, 23, med Svegs A-lag var i onsdags. Nikolas Sturmankin kommer närmast från Federal Hockey Leauge USA, där han spelat med Steel City Warriors. Annars har 28-åringen, som spelar vänsterforward, meriter mest från Slovakien och moderklubben HK Dubnica. Han har även spelat hockey i Turkiet och i slovakiska Brezno.

– Det ska bli spännande att spela med Sveg, men jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag har bara varit här några timmar, säger Nikolas Sturmankin till tidningen, som fick tips om laget genom en bekant i Sverige.

Martin Bauer spelade i Järvsö förra året där han blev något av en poängkung med 44 poäng på 28 matcher. Han är center och har tidigare mest spelat för hemmaklubben Brezno i junior och seniorlaget som ligger i slovakiska tredjeligan.

– Jag känner tränaren i Sveg och när han pratade om att spela här så sa jag ja, säger Martin Bauer.

För Jörgen Paalanen blir de två slovakerna ett välkommet tillskott. Förutom mer drag på isen och förhoppningsvis ett större publikintresse, så hoppas han även att det ska bli ett större intresse att vara med och träna och spela. Tidvis har det varit lite skralt med uppslutningen på träningarna hittills under hösten.

– Det här handlar ju verkligen inte om att ställa våra egna spelare. Tvärtom, jag hoppas att det ska dra med spelare, att det ska blir roligare att både träna och spela när vi får förstärkning till laget, säger han.

I skrivande stund är det oklart om de två slovakerna är spelklara till Svegs premiär i division tre Dalarna, borta mot Ore på fredagskvällen. Det ska enligt uppgift till tidningen bli klart under dagen.