Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta med EU-propagandan

Inför stundande val till EU-parlamentet har tv, radio och till och med lokalradion program för att uppmana folk att rösta. De olika kandidaterna presenteras, utfrågas och marknadsförs.

60 procent av alla frågor säger man att EU beslutar om. Resterande frågor de olika medlemsländerna. Men osäkerheten om vad EU tycker gör att åtminstone Sverige har svårt att fatta beslut. Man måste hela tiden fundera på vad EU tycker.

Kandidaterna säger sig ska jobba för att få förändring till stånd, om man kommer in. Men sanningen har ju visat att har man väl kommit in i parlamentet så byter man skepnad och försvarar de tokiga beslut som man är med och fattar. Det har ju inte minst Marit Paulsen (FP) visat, hon som var så kritisk i början.

Uttrycket "man biter inte den hand som föder en" stämmer väl in på detta.

Enligt min uppfattning har EU genom sitt handlande i Ukrainakrisen provocerat fram ett krisläge genom att försöka få landet till EU-kandidat.

Mitt inlägg avråder inte från att rösta, men själv avstår jag för jag har aldrig gått med i EU.

Gunnar Petersén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel