Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta med fördröjningen av arenaprojektet

Det finns en bred politisk uppslutning bakom behovet av en ny idrottsanläggning för att tillgodose våra idrottande barn och ungdomars behov av lokal­er för att utöva sin favoritidrott. Det finns också ett beslut var denna träningsanläggning ska placeras.

Annons

Vi är nöjda med placeringen av våra två ishallar, bandyplan och gymnastikhall på R3-området.

Huvuddelen av våra respektive föreningars verksamhet är träning för våra cirka 1 800 barn och ungdomar.

Det som diskuteras i debatten är det fåtal matcher som ÖIK:s A-lag spelar, och vikten av att arenan ska vara centralt placerad för evenemang.

Vi skjutsar i princip alltid våra barn och ungdomar till deras träningar – de kommer från hela Östersunds kommun. För barn boende i Lugnvik, Brunflo, Hara, Marieby och Lit, är inte det viktigaste att arenan ligger mitt inne i staden.

Det finns fördelar med att träningsanläggningen ligger i stadens utkanter så att man inte behöver köra in i centrum. Det är också rimligt att anta att kollektiv trafik till den nya anläggningen går att realisera när den tas i bruk.

Att den nu beslutade placeringen skulle försvåra universitetets forskning måste vara gripet ur luften. Det bedrivs avancerad skidforskning på Universitetet i dag, men vad vi vet går det inga skidspår på Campusområdet.

Vi som är engagerade inom ishockeyn, bandyn, konståkningen och gymnastiken vill att obstruktionen av detta idrottsprojekt ämnad för våra barn och ungdomar upphör, och att man accepterar fattade beslut och gjorda prioriteringar. Vi har väntat länge nog på denna idrottsanläggning.

Vi, som kommer att tillbringa mest tid i anläggningen av alla, vill ha en ny anläggning placerad på R3-området.

Övriga alternativ ger inte tillräckligt med utrymme för våra barns idrottande och har ingen utvecklingsmöjlighet för till exempel fler isytor, curlinghall, och ökar dessutom möjligheten till synergieffekter med fotbolls- och skidverksamheten.

Vi vill att alla politiker som säger att de vill ha en ny idrottsanläggning för Östersunds barn och ungdomar, accepterar det lokaliseringsförslag som finns.

Micael LundmarkMats Portinsson
Östersunds IKÖstersunds BSIF Castor Konståkning

My Lindskog-Andersson, Gunnar Haglund, Rolf Persson, Jim Salvin
Gymnastikens arenagrupp (Nysnö, Lits Gymnastikförening, Östersunds Gymnastikförening, Brunflo Gymnastikförening, Östersundsgymnasterna)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel